Petter Frost er ny direktør i Bioteknologirådet

Petter Frost er utdannet molekylærbiolog og kommer fra forsknings- og utviklingsselskapet MSD Animal Health Innovation AS.
Petter Frost er utdannet molekylærbiolog og kommer fra forsknings- og utviklingsselskapet MSD Animal Health Innovation AS.

Tidligere rådsmedlem Petter Frost blir ny direktør for Bioteknologirådet. Han skal blant annet lede rådet gjennom flyttingen til Bergen.

Frost, som selv er bergenser, er utdannet molekylærbiolog og kommer fra stillingen som administrerende direktør i forsknings- og utviklingsselskapet MSD Animal Health Innovation AS.

Han starter i stillingen 14. september. Da tar han over for Elisabeth Gråbøl-Undersrud, som sitter som fungerende direktør etter at Ole Johan Borge gikk av 10. januar i år.

Frost var medlem av rådet fra 2014 til 2019.

– I rådet sitter det medlemmer med helt ulike utdanninger enn deg selv som utfordrer synspunktene dine. Den erfaringen tar jeg med meg inn i jobben som direktør, sier han i en pressemelding.

Bioteknologirådet er et frittstående, rådgivende organ oppnevnt av regjeringen. Det er blant annet en høringsinstans for norske myndigheter i forbindelse med saker som vedrører moderne bioteknologi. Sekretariatet har sju faste ansatte.

Rådet vil bli flyttet fra Oslo til Bergen innen utgangen av 2020.

– Jeg liker å bygge, så det å bygge et velfungerende team gleder jeg meg til, sier Frost.

Les også