Visma Consulting

Per-Arne er kanskje Norges eldste IT-konsulent: – Da jeg startet som utvikler, punchet vi programmene våre på hullkort

I mai hadde 70-åringen sin siste dag i Visma, nå fortsetter han arbeidslivet i eget konsulentselskap.

Per-Arne Rindalsholt og innfelt et gammelt visittkort.
Per-Arne Rindalsholt og innfelt et gammelt visittkort. (Foto: Visma)

I mai hadde 70-åringen sin siste dag i Visma, nå fortsetter han arbeidslivet i eget konsulentselskap.

Per-Arne Rindalsholt er en av få 70-åringer i IT-bransjen som ikke har lagt arbeidslivet på hylla, selv om alderen tillater det.

2019-tall fra SSB viser at kun 0,8 prosent menn og 0,4 prosent kvinner i alderen 67-74 år er sysselsatt i næringen «Informasjon og kommunikasjon» (se grafikk).

Rindalsholt pensjonerte seg riktignok fra softwareselskapet Visma i mai, etter å ha jobbet nesten 40 år i konsulentdelen av selskapet. 

– Jeg kunne ha fortsatt i jobben etter 70 år, selv hadde jeg lyst, men kona mi ble pensjonist for ett år siden og var lei av å surre rundt alene, sier han.

Nå jobber den tidligere programmereren og prosjektlederen deltid i sitt enkeltpersonforetak med sertifisering av prosjektledere og kursvirksomhet.

– Ubehagelig å fortelle at nok er nok

Mange bedrifter har en øvre aldersgrense på 70 år, selv om det er hjemlet i arbeidsmiljøloven at den øvre grensen er på 72 år. Rindalsholt tenker at en utfordring ved å la folk fortsette i arbeidet ut over pensjonsalder, er at den enkelte er den siste til å innse at man på et tidspunkt ikke lenger er produktiv.

– Å fortelle en svært erfaren medarbeider at nok er nok, er ubehagelig både for leder og ansatt, sier han.

Han forteller at han er den første i Vismas historie som har vært ansatt etter at han fylte 70 år. 

– Da pensjonsalderen i Visma er 70 år, er dette helt etter personalhåndboka. Men det er tydeligvis ikke så mange innen IT som står løpet helt ut, tror han.

– Blir fort lei av gyngestolen

Alle som er medlem av folketrygden og har bodd i Norge i minst tre år har muligheten til å gå av ved fylte 62 år, hvis du har høy nok opptjening, opplyser Nav på sine sider. Vilkåret for uttak er at den pensjonen du vil få når du fyller 67 år, må tilsvare minste pensjonsnivå eller høyere.

Velger du å fortsette helt eller delvis i arbeid etter du har tatt ut alderspensjon, vil ikke utbetalingen reduseres. Men jo lenger du venter med å ta ut alderspensjon, jo høyere blir pensjonen. Den årlige pensjonen beregnes ut fra hvor gammel du er når du tar ut pensjon, og forventet levealder for ditt årskull.  

Rindalsholt oppfordrer til å gjøre en vurdering av sin økonomiske situasjon og helsetilstand når man bestemmer seg for å gå av med pensjon. Han tenker også at det er viktig å ha planlagt hva man nå skulle fylle tiden med. 

– Å sette seg i gyngestolen for å slappe av, blir man fort lei av, sier han.

Han minnes i et tidligere arbeidsforhold hva en kollega som nærmet seg pensjonsalderen sa:

– Han fortalte i store bokstaver: «Når jeg går ut av den døra der på fredag, skal jeg aldri sette mine ben her inne mer». Det gikk en uke, det gikk to. Så gikk døra forsiktig opp, han kom i døråpningen og spurte: «Kan jeg få komme inn og prate litt».

Les også

Punchet hullkort

I Visma Consulting har Rindalsholt jobbet på mange ulike prosjekter, blant annet ni år med Hærens personalsystem. Han har også hatt diverse konsulentoppdrag hos Nav, og forgjengerne Rikstrygdeverket, Aetat og Nav Interim.

– Men jeg har aldri vært med på de hotte oppdragene innenfor digitaliseringsprosessen.
De siste fem årene har jeg jobbet med Fellesregistrene, der vi tilrettelegger grunndata som brukes av de øvrige systemene hos NAV, sier han.

Opprinnelig er han programmerer, men forteller at det er mange år siden han selv sist programmerte.

– Da jeg startet som utvikler, punchet vi programmene våre på hullkort. Selv om jeg ikke kan de nye programmeringsspråkene, kjenner jeg godt til hvordan metodikk og rutiner innen systemutvikling har endret seg, sier han.

«Hus og veier bør holdes adskilt»

I 2003 sertifiserte han seg som IPMA senior prosjektleder, i det første kullet som ble sertifisert i Norge. IPMA (International Process Management Association) har utviklet en ISO-sertifisert metode for prosjekt-, program- eller porteføljeledelse.

De siste 17 årene har Rindalsholt sertifisert prosjektledere i Norge, Sverige og Danmark. Da han jobbet i full stilling hos Visma, klarerte selskapet at han kunne ha dette som en deltidsjobb på siden. Nå har han opprettet eget firma for dette arbeidet, og til høsten skal han holde et prosjektlederkurs hos Nito.

Men før det skal han ha sommerferie, en ferie som ikke ble helt som planlagt på grunn av covid-19, forteller han:

– I sommer skulle jeg ha vært på slektstreff i Ofoten, og hadde tenkt å kombinere dette med en rundtur i Nord-Norge. Men da en stor gren av denne slekta bor i Sverige, er slektstreffet utsatt til neste år.

– Jeg har ikke tenkt meg på langtur på norske veier denne sommeren , der kryr det av uerfarne bobilsjåfører. Faren min hadde et ønske til politikerne: «Hus og veier bør holdes adskilt».

– Nå er jeg glad i å gå på tur i Oslomarka, så det blir nok mange slike turer i sommer, avslutter han. 

Les også