Per Kristian Jacobsen i Norconsult

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen slutter i Norconsult

Nå er jakten på ny toppsjef i gang.

Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.
Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020. (Foto: Thomas Brun / NTB)

Nå er jakten på ny toppsjef i gang.

Rett før jul ble det kjent at konsernsjef Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.

– Det er en tid for alt. Norconsult har vært en sentral del av livet mitt i 15 år. Når 2020 går mot slutten har jeg vært konsernsjef nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder. Norconsult er i dag midt i strategiperioden 2019 til 2021, og når strategi for neste periode skal utarbeides i 2021 er det en fordel at en ny konsernsjef leder dette arbeidet, sier Jacobsen i en pressemelding.

Styreleder Roar Engeland er svært tilfreds med selskapets utvikling under Per Kristian Jacobsens ledelse.

– Under ledelse av Jacobsen har Norconsult levert rekordresultater og i tillegg vist en unik evne til å levere fremragende ingeniørarbeid, utvikle avansert teknologi, moderne samarbeidsformer og gjennomføre svært krevende prosjekter. Selskapet er nå godt rustet for et lederskifte, ikke minst takket være Per Kristian, sier Engeland i meldingen.

Styret vil starte prosessen med å finne ny konsernsjef på nyåret, med mål om å finne en arvtager før 2021.

Les også