Per Kristian Jacobsen i Norconsult

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen slutter i Norconsult

Nå er jakten på ny toppsjef i gang.

Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.
Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020. (Foto: Thomas Brun / NTB)

Nå er jakten på ny toppsjef i gang.

Rett før jul ble det kjent at konsernsjef Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.

– Det er en tid for alt. Norconsult har vært en sentral del av livet mitt i 15 år. Når 2020 går mot slutten har jeg vært konsernsjef nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder. Norconsult er i dag midt i strategiperioden 2019 til 2021, og når strategi for neste periode skal utarbeides i 2021 er det en fordel at en ny konsernsjef leder dette arbeidet, sier Jacobsen i en pressemelding.

Styreleder Roar Engeland er svært tilfreds med selskapets utvikling under Per Kristian Jacobsens ledelse. 

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i teknologi-Norge. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til redaksjonen@karriere360.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

– Under ledelse av Jacobsen har Norconsult levert rekordresultater og i tillegg vist en unik evne til å levere fremragende ingeniørarbeid, utvikle avansert teknologi, moderne samarbeidsformer og gjennomføre svært krevende prosjekter. Selskapet er nå godt rustet for et lederskifte, ikke minst takket være Per Kristian, sier Engeland i meldingen.

Styret vil starte prosessen med å finne ny konsernsjef på nyåret, med mål om å finne en arvtager før 2021.

Les også