Birgitte Ringstad Vartdal er ny konserndirektør i Statkraft

Får ansvaret for satsingen på sol- og vindkraft i Europa etter Steinar Bysveen.

Birgitte Ringstad Vartdal blir ny konserndirektør for europeisk vind- og solkraft i Statkraft fra 1. april.
Birgitte Ringstad Vartdal blir ny konserndirektør for europeisk vind- og solkraft i Statkraft fra 1. april. (Foto: CF-Wesenberg)

Får ansvaret for satsingen på sol- og vindkraft i Europa etter Steinar Bysveen.

Birgitte Ringstad Vartdal trer inn i konsernledelsen i Statkraft fra 1. april 2020 som konserndirektør med ansvar for europeisk vind- og solkraft. Hun overtar stillingen etter Steinar Bysveen, som ifølge en pressemelding ønsker å fratre stillingen som konserndirektør.

Ringstad Vartdal kommer fra stillingen som administrerende direktør i Golden Ocean. Hun har fra tidligere bakgrunn som finansdirektør i Golden Ocean, ulike posisjoner i Torvald Klaveness, og Hydro Energi.
 
Den nye konsernsjefen er utdannet sivilingeniør i matematikk fra NTNU og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Heriot-Watt University i Edinburgh.

– Jeg vil takke Steinar Bysveen for hans svært solide bidrag til konsernets positive utvikling det siste tiåret, som konserndirektør med ulike ansvarsområder i Statkrafts konsernledelse. Samtidig er jeg veldig fornøyd med å få Birgitte på laget, med ansvar for en helt sentral del av vår vekststrategi fremover, sier konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen i pressemeldingen.

Ringstad Vartdal får ansvaret for satsingen på sol- og vindkraft i Europa etter Steinar Bysveen. I tillegg overtar hun ansvaret for selskapets globale byggeprosjekter og satsingene på nye forretningsområder som biodrivstoff, hydrogen, elbillading og datasentre.

– Statkraft har en ambisiøs strategi og unik posisjon for videre vekst innen fornybar energi. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og bidra til denne veksten sammen med resten av organisasjonen, sier Ringstad Vartdal i pressemeldingen.